Data Privacy

SÄKERHET OCH DATASKYDD

Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Vi gör vårt yttersta för att hantera dina personuppgifter så noggrant som vi vill att vi ska vara från alla onlinebutiker där vi handlar. Det faktum att vi strikt följer reglerna i de tillämpliga dataskyddslagarna är en självklarhet.
Följande uttalande ger dig en översikt över vilka uppgifter vi och våra partners samlar in från dig när du använder vår webbutik och våra tjänster och hur vi säkerställer skyddet av dessa uppgifter. Vi har anat mycket att presentera denna information på ett förståeligt och välstrukturerat sätt. Om du fortfarande har några frågor är vi naturligtvis tillgängliga för förfrågningar. Ansvarigt organ för insamling, behandling och användning av dina personuppgifter är FAIA GmbH (faia-place.com), Steinebach 11, 6850 Dornbirn, Österrike.

KRYPTERING OCH DATASÄKERHET

För att undvika förlust eller missbruk av de uppgifter som lagras av oss vidtar vi omfattande tekniska och operativa säkerhetsåtgärder, som regelbundet kontrolleras och anpassas till den tekniska utvecklingen. Varje beställningsprocess i vår webbshop hanteras i krypterad form. Kryptering säkerställer att ingen information kan vidarebefordras till obehöriga tredje parter. Om en enda sida på vår webbplats överförs i krypterad form kan kännas igen av den stängda visningen av nyckeln eller låssymbolen i status- eller adressfältet i din webbläsare.

DATAÖVERFÖRING TILL TREDJE PART

Vi vidarebefordrar inte dina personuppgifter till tredje part utan ditt uttryckliga och återkabara samtycke när som helst – undantag från denna princip listas och motiveras på lämpliga platser i denna deklaration. I de få fall av dataöverföring är omfattningen av de överförda personuppgifterna begränsad till vad som krävs. Vi förbehåller oss dock rätten att lämna ut personuppgifter till tredje part om vi är juridiskt skyldiga att göra det eller om sådant utlämnande är nödvändigt för att skydda våra eller tredje parters rättigheter.

AUSKUNFTSRECHT

Sie haben ein Recht auf unentgeltliche Auskunft über Ihre gespeicherten Daten sowie ein Recht auf Berichtigung, Sperrung oder Löschung dieser Daten, sofern dem keine steuer- und/oder handelsrechtlichen Vorschriften entgegenstehen. Hierzu erreichen Sie uns unter info@faia-place.com sowie telefonisch unter +43 681 84 90 09 11.

DATENERHEBUNG BEI DER BENUTZUNG UNSERER WEBSITE

Sie können unsere Website besuchen, ohne Angaben zu Ihrer Person zu machen. Bei der bloßen Nutzung unserer Website speichern wir keine Daten von Ihnen.

EINSATZ VON COOKIES

Wir verwenden auf unserer Website Cookies, um dir die Nutzung bestimmter Funktionen zu ermöglichen (z.B. um ein Produkt in deinem Warenkorb zu speichern). Die meisten der von uns verwendeten Cookies werden nach Ende der Browser-Sitzung wieder von Ihrer Festplatte gelöscht. Andere Cookies verbleiben auf Ihrem Rechner und ermöglichen es uns, Ihren Rechner beim nächsten Besuch wieder zu erkennen. Cookies sind kleine Textdateien, die von unserem Webserver an Ihren Computer gesendet werden und die keine personenbezogenen Daten enthalten. Cookies können Ihren Computer nicht beschädigen und können von Ihnen jederzeit eingesehen und gelöscht werden. (Anleitungen dazu finden Sie in der Hilfe-Funktion deines Browsers.) Sie können die Installation von Cookies durch eine entsprechende Einstellung Ihrer Browser- Software verhindern. Wir weisen Sie jedoch darauf hin, dass Sie in diesem Fall nicht sämtliche Funktionen unserer Website vollumfänglich nutzen können. Unseren Partnerunternehmen ist es nicht gestattet, über unsere Website personenbezogene Daten mittels Cookies zu erheben, zu verarbeiten oder zu nutzen. Dennoch möchten wir dir im Folgenden die Partnerunternehmen vorstellen, die auf unserer Website Cookies verwenden und/oder Nutzungsdaten erheben.

WEBANALYSE MIT GOOGLE ANALYTICS

Diese Website benutzt Google Analytics, einen Webanalysedienst der Google Inc. („Google“). Google Analytics verwendet sog. „Cookies“, Textdateien, die auf Ihrem Computer gespeichert werden und die eine Analyse der Benutzung der Website durch Sie ermöglichen. Die durch den Cookie erzeugten Informationen über Ihre Benutzung dieser Website werden in der Regel an einen Server von Google in den USA übertragen und dort gespeichert. Im Falle der Aktivierung der IPAnonymisierung auf dieser Webseite, wird Ihre IP-Adresse von Google jedoch innerhalb von Mitgliedstaaten der Europäischen Union oder in anderen Vertragsstaaten des Abkommens über den EuropäischenWirtschaftsraum zuvor gekürzt. Nur in Ausnahmefällen wird die volle IP-Adresse an einen Server von Google in den USA übertragen und dort gekürzt. Im Auftrag des Betreibers dieser Website wird Google diese Informationen benutzen, um Ihre Nutzung der Website auszuwerten, um Reports über die Websiteaktivitäten zusammenzustellen und um weitere mit der Websitenutzung und der Internetnutzung verbundene Dienstleistungen gegenüber dem Websitebetreiber zu erbringen. Die im Rahmen von Google Analytics von Ihrem Browser übermittelte IP-Adresse wird nicht mit anderen Daten von Google zusammengeführt. Sie können die Speicherung der Cookies durch eine entsprechende Einstellung Ihrer Browser-Software verhindern; wir weisen Sie jedoch darauf hin, dass Sie in diesem Fall gegebenenfalls nicht sämtliche Funktionen dieser Website vollumfänglich werden nutzen können. Sie können darüber hinaus die Erfassung der durch das Cookie erzeugten und auf Ihre Nutzung der Website bezogenen Daten (inkl. Ihrer IP-Adresse) an Google sowie die Verarbeitung dieser Daten durch Google verhindern, indem sie das unter dem folgenden Link verfügbare Browser-Plugin herunterladen und installieren: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

GOOGLE OPTIMIZE

Google Optimize ist ein über Google Analytics eingebundenes Tool, dass der Website Verbesserung dient. In Google Optimize werden Tests zur Nutzung einzelner Seiten oder Elemente der Website erfasst und analysiert. Hier wird, um die Qualität unserer Website zu verbessern, einem Teil der Website User, neue oder andere Inhalte präsentiert. Die Nutzung dieser veränderten Elemente wird anschließend analysiert und für die Verbesserung der Website verwendet.

Google Inc. („Google“). Google Optimize verwendet sog. „Cookies“, Textdateien, die auf Ihrem Computer gespeichert werden und die eine Analyse der Benutzung der Website durch Sie ermöglichen. Die durch den Cookie erzeugten Informationen über Ihre Benutzung dieser Website werden in der Regel an einen Server von Google in den USA übertragen und dort gespeichert. Im Falle der Aktivierung der IPAnonymisierung auf dieser Webseite, wird Ihre IP-Adresse von Google jedoch innerhalb von Mitgliedstaaten der Europäischen Union oder in anderen Vertragsstaaten des Abkommens über den EuropäischenWirtschaftsraum zuvor gekürzt. Nur in Ausnahmefällen wird die volle IP-Adresse an einen Server von Google in den USA übertragen und dort gekürzt. Im Auftrag des Betreibers dieser Website wird Google diese Informationen benutzen, um Ihre Nutzung der Website auszuwerten, um Reports über die Websiteaktivitäten zusammenzustellen und um weitere mit der Websitenutzung und der Internetnutzung verbundene Dienstleistungen gegenüber dem Websitebetreiber zu erbringen. Die im Rahmen von Google Optimize von Ihrem Browser übermittelte IP-Adresse wird nicht mit anderen Daten von Google zusammengeführt. Sie können die Speicherung der Cookies durch eine entsprechende Einstellung Ihrer Browser-Software verhindern; wir weisen Sie jedoch darauf hin, dass Sie in diesem Fall gegebenenfalls nicht sämtliche Funktionen dieser Website vollumfänglich werden nutzen können. Sie können darüber hinaus die Erfassung der durch das Cookie erzeugten und auf Ihre Nutzung der Website bezogenen Daten (inkl. Ihrer IP-Adresse) an Google sowie die Verarbeitung dieser Daten durch Google verhindern, indem sie das unter dem folgenden Link verfügbare Browser-Plugin herunterladen und installieren: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Wir nutzen den Google Tag Manager. Dieser speichert keine personenbezogenen Daten und dient ausschließlich zur Verwaltung der Genutzten Tags von unserer Website zur Verknüpfung mit anderen Google Diensten, wie Google Analytics und Google Optimize. 

GOOGLE-TECKENSNITT

Google Fonts API är utformat för att begränsa insamling, lagring och användning av slutanvändardata till vad som är nödvändigt för att effektivt leverera teckensnitt.

FACEBOOK-PLUGINS

Vår webbplats använder plugins från det sociala nätverket Facebook, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Plugins är markerade med en Facebook-logotyp eller tillägget "Social Plug-in of Facebook" eller "Facebook Social Plugin". En översikt över Facebook-plugins och deras utseende hittar du här . När du besöker en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant plugin upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Facebook-servrarna. Innehållet i plugin överförs av Facebook direkt till din webbläsare och integreras på sidan. Genom denna integration får Facebook information om att din webbläsare har kommit åt motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en Facebook-profil eller för närvarande inte är inloggad på Facebook. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs från din webbläsare direkt till en Facebook-server i USA och lagras där. Om du är inloggad på Facebook kan Facebook direkt tilldela ditt besök på vår webbplats till din Facebook-profil. Om du interagerar med plugins, till exempel genom att trycka på "Gilla" -knappen eller göra en kommentar, överförs denna information också direkt till en Facebook-server och lagras där. Informationen kan också publiceras (beroende på dina sekretessinställningar på Facebook) i din Facebook-profil och visas för dina Facebook-vänner. Syftet med och omfattningen av datainsamlingen och ytterligare behandling och användning av uppgifterna av Facebook samt dina rättigheter i detta avseende och inställningsalternativ för skyddet av din integritet finns i Facebooks integritetspolicy . Om du inte vill att Facebook ska tilldela de uppgifter som samlas in via vår webbplats direkt till din Facebook-profil måste du logga ut från Facebook innan du besöker vår webbplats. Du kan också helt förhindra laddning av Facebook-plugins med tillägg för din webbläsare.

PINTEREST (PÅ PINTEREST)

Vår webbplats använder plugins från Pinterests sociala nätverk som drivs av Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, USA ("Pinterest"). Plugins är markerade med en Pinterest-logotyp, till exempel i form av ett rött "P". När du besöker en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant plugin upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Pinterest-servrarna. Innehållet i plugin överförs av Pinterest direkt till din webbläsare och integreras på sidan. Genom att integrera den får Pinterest information om att din webbläsare har kommit åt motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en profil på Pinterest eller för närvarande inte är inloggad på Pinterest. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs från din webbläsare direkt till en Pinterest-server i USA och lagras där. Om du är inloggad på Pinterest kan Pinterest direkt tilldela ditt besök på vår webbplats till ditt Pinterest-konto. Om du interagerar med plugins, till exempel genom att trycka på knappen "Fäst den", överförs motsvarande information också direkt till en Pinterest-server och lagras där. Informationen publiceras också på ditt Pinterest-konto och visas där för dina kontakter. Syftet med och omfattningen av datainsamlingen och den fortsatta behandlingen och användningen av uppgifterna av Pinterest samt dina rättigheter i detta avseende och inställningsalternativ för skyddet av din integritet finns i Pinterests integritetspolicy . Om du inte vill att Pinterest ska tilldela de data som samlas in via vår webbplats direkt till ditt Pinterest-konto måste du logga ut från Pinterest innan du besöker vår webbplats. Du kan också helt förhindra laddning av Pinterest-plugins med tillägg för din webbläsare.

ANNONS

Vår webbplats använder plugins från det sociala nätverket Instagram, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Plugins är markerade med en Instagram-logotyp eller tillägget "Social plug-in from Instagram" eller "Instagram social plugin". När du besöker en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant plugin upprättar din webbläsare en direkt anslutning till instagrams servrar.

Innehållet i plugin överförs av Instagram direkt till din webbläsare och integreras på sidan. Genom denna integration får Instagram informationen om att din webbläsare har öppnat motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en Instagram-profil eller för närvarande inte är inloggad på Instagram. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs direkt från din webbläsare till en Instagram-server i USA och lagras där. Om du är inloggad på Instagram kan Instagram direkt tilldela ditt besök på vår webbplats till din Instagram-profil. Om du interagerar med plugins, till exempel genom att klicka på "Gilla" -knappen eller kommentera, överförs denna information också direkt till en Instagram-server och lagras där. Informationen kan också publiceras på din Instagram-profil (beroende på dina sekretessinställningar på Instagram) och visas för dina Instagram-följare. Syftet med och omfattningen av datainsamlingen och vidare bearbetning och användning av uppgifterna av Instagram samt dina rättigheter i detta avseende och inställningsalternativ för att skydda din integritet finns i Instagrams sekretesspolicy. Om du inte vill att Instagram ska associera de uppgifter som samlas in via vår webbplats direkt med din Instagram-profil måste du logga ut från Instagram innan du besöker vår webbplats. Du kan också helt förhindra laddning av Facebook-plugins med tillägg för din webbläsare.
 

RECENSIONER. IO

privacy@reviews.co.uk.
29 St Nicholas plats
Leicester
LE1 4LD
ENGLAND
E-post: support@reviews.co.uk

Vi använder Reviews.io för att utvärdera våra produkter av våra kunder. När du skriver en recension på webbplatsen skapar Reviews.io automatiskt ett personligt konto åt dig och samlar in följande personliga information om dig:

-Ditt namn (detta är offentligt om du inte har valt att vara anonym)
-Din e-postadress.
profil på sociala medier (valfritt, om det läggs till)

Angivandet av namn och e-postadress är obligatoriskt, dvs. utan denna information är det inte möjligt att skriva en recension på webbplatsen. Granskare kan verifiera recensioner genom att lägga till information från sociala medier. När den här metoden används kan vi lagra offentligt tillgängliga data i din profil. Som personuppgiftsansvarig kan vi tillhandahålla denna information till de utvärderade företagen.

REVIEWS.io är en öppen granskningsplattform. Du publicerar ditt namn bredvid din recension om du inte har valt att vara anonym. Om du väljer att publicera din recension anonymt kommer den kontaktbara informationen att fortsätta att vara synlig för det granskade företaget när det prenumererar på våra tjänster. Mer information om Reviews.io finns under följande länk: https://www.reviews.co.uk/front/user-privacy-policy

MAILCHIMP

Rocket Science Group LLC d / b / a Mailchimp
Bird &Bird GDPR-representanttjänster Irland
Deloitte-huset
29 Earlsfort Terrass
Dublin 2
DO2 AY28

För e-postmarknadsföringskampanjer använder vi Mailchimps tjänster. Detta gäller endast dig om du registrerar dig för en motsvarande rabattkampanj eller vårt nyhetsbrev och eller är kund hos oss och redan har köpt en produkt från oss. Motsvarande data lagras därför också på Mailchimps servrar. Enligt vår information använder Mailchimp dock inte dina uppgifter för att kontakta dig utan vårt samtycke eller på uppdrag av tredje part. Mailchimp har förbundit sig till "Privacy Shield" och garanterar därmed överensstämmelse med alla EU: s dataskyddsbestämmelser.
Vad Mailchimp gör för att följa GDPR kan läsas här: https://mailchimp.com/de/gdpr/

DATAINSAMLING NÄR DU PRENUMERERAR PÅ NYHETSBREVET

Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev lagrar och använder vi de uppgifter du lämnade under registreringen för vår egen annonsering via e-post. Din e-postadress och andra uppgifter som lämnas när du prenumererar på nyhetsbrevet kommer inte att vidarebefordras till andra företag. Undantaget är endast vårt partnerföretag, som ansvarar för den tekniska behandlingen av e-postsändningen och som i sin tur omfattas av strikta riktlinjer för dataskydd. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till reklamanvändning av din e-postadress informellt (t.ex. via e-post till info@faia-place.com) eller via en länk som finns i alla reklammeddelanden som skickas av oss. Naturligtvis sker denna återkallelse utan att medföra några andra kostnader än överföringskostnaderna enligt grundtarifferna. 


DATAINSAMLING UNDER BESTÄLLNINGSPROCESSEN (SHOPIFY / SHOPIFY INBOX / CHAT)

Under beställningsprocessen samlar vi in och lagrar personuppgifter (särskilt för- och efternamn, adress, telefonnummer och e-postadress). Dessa uppgifter används främst för att behandla din beställning och för att kontakta dig direkt i samband med din beställning. För leveransändamål vidarebefordrar vi dina personuppgifter till leveranstjänsten eller transportören som beställts med leveransen. På vår webbplats drar vi nytta av Shopifyexpertis inom e-handel. Det är därför dina data också kan lagras på Shopifys motsvarande servrar.  Shopifys sekretesspolicy finns på följande länk: https://www.shopify.com/legal/privacy/customers
Förutom behandlingen av dina uppgifter för behandling av köpet och en eventuell retur använder vi också dina uppgifter som samlats in i beställningsprocessen för att kommunicera med dig i post- eller elektroniska marknadsföringskampanjer samt för marknadsundersökningar för våra egna ändamål. Du kan när som helst invända mot användningen av dina personuppgifter för reklamändamål utan att ådra dig några andra kostnader än överföringskostnaderna enligt grundtarifferna. Ett meddelande per post eller e-post till kontaktadressen som nämns i artikeln "Kontakt" räcker för detta.

LAGRING AV KREDITKORTSUPPGIFTER

Om du betalar med kreditkort kommer dina kreditkortsuppgifter inte att samlas in, lagras och behandlas av oss, utan direkt av vår betaltjänstleverantör Stripe Inc., 3180 18th St, San Francisco, CA 94110 (https://stripe.com/at)

DATAINSAMLING NÄR DU PRENUMERERAR PÅ NYHETSBREVET

Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev lagrar och använder vi de uppgifter du lämnade under registreringen för vår egen annonsering via e-post. Din e-postadress och andra uppgifter som lämnas när du prenumererar på nyhetsbrevet kommer inte att vidarebefordras till andra företag. Undantaget är endast vårt partnerföretag, som ansvarar för den tekniska behandlingen av e-postsändningen och som i sin tur omfattas av strikta riktlinjer för dataskydd. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till reklamanvändning av din e-postadress informellt (t.ex. via e-post till info@faia-place.com) eller via en länk som finns i alla reklammeddelanden som skickas av oss. Naturligtvis sker denna återkallelse utan att medföra några andra kostnader än överföringskostnaderna enligt grundtarifferna.

KLARNA

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalningsmetoder kan vi komma att överföra i kassan. Dina personuppgifter i form av kontakt- och beställningsuppgifter till Klarna, så att Klarna kan bedöma om du är berättigad till deras betalningsmetoder och kan skräddarsy dessa betalningsmetoder till dig. Dina överförda personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med Klarnas Integritetspolicy: https://www.klarna.com/international/privacy-policy/

HOTJAR

Vi använder Hotjar för att bättre förstå våra användares behov och för att optimera erbjudandet och upplevelsen på denna webbplats. Med hjälp av Hotjars teknik får vi en bättre förståelse för våra användares upplevelser (t.ex. hur mycket tid användarna spenderar på vilka sidor, vilka länkar de klickar på, vad de gillar och vad de inte gillar, etc.) och detta hjälper oss att anpassa vårt erbjudande till feedback från våra användare. Hotjar arbetar med cookies och annan teknik för att samla in data om våra användares beteende och om deras slutenheter, i synnerhet enhetens IP-adress (samlas in och lagras endast i anonym form under din användning av webbplatsen), skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), information om webbläsaren som används, plats (endast land), föredraget språk för att visa vår webbplats. Hotjar lagrar denna information för vår räkning i en pseudonymiserad användarprofil. Hotjar är enligt avtal förbjudet att sälja de uppgifter som samlats in för vår räkning. Mer information finns i avsnittet "om Hotjar" på Hotjars hjälpsida.

 


(Status: 24.08.2022, Dornbirn)